Hestelivet – det beste livet!

Hvorfor vil noen tilbringe timevis i halvmørke staller i mørke vintermåneder mens frostrøyken ligger tykt i lokalene? Frosne fingre og kalde tær og plikter som kaller tidlig morgen og sen kveld kan få den tøffeste til å gi opp. Det kan nok være at motivasjonen er tung å finne på de kaldeste morgenene, men så fort stalldøren åpnes og vrinsket som ønsker deg hjertelig velkommen lyder, da er alt verdt det. Den varme pusten fra sjelevennen som har ventet tålmodig på deg går over i utålmodig stamping av hover så du skynder deg litt ekstra for å si god morgen. Båndet mellom en hest og dens rytter er ubrytelig og gjør alt, som for andre kan virke som et slit, til en sann glede. Når luften blir varmere og dagene lengre kjennes det på sommerfuglene i magen på alle ekvipasjer, og når slippet virkelig nærmer seg så vibrerer luften – bokstavelig talt. Så er tiden endelig inne, og hest og rytter står foran mange flotte turer, spennende økter med fart og trening og fantastiske opplevelser i vidunderlig natur! Så om du lurer på om det er verdt det når nettene igjen tar over majoriteten av døgnet og badetemperaturene er en saga blott? Spør en som tilbringer mye av tiden i stallen, da vil du få et tydelig svar.

Livet i en rideklubb

Om du vurderer å bli med i en rideklubb, men er ikke helt sikker så kan du se for deg følgende. Du sitter på hesteryggen og det føles som selve definisjonen av frihet. Vinden som et varmt slør over ansiktet mens du blir som ett med det majestetiske dyret under deg. Sammen bestemmer dere at det er på tide med full galopp og adrenalinrush over enga og småfugl flyr opp i alle retninger. Om det er det idylliske som lokker, fellesskapet i stallen eller prestasjonene med følgesvennen gjennom vanskelig terreng og bakketopper du søker, så er fellesskapet i en rideklubb midt i blinken. En arena hvor folk i alle aldre og fra alle samfunnslag kan samles og dele gleden av hestehold, den umiskjennelige lukten fra stallene og friluftslivet. I Moss Rideklubb får du alt dette i naturskjønne omgivelser, med alle fasiliteter og erfarne medlemmer som kan hjelpe deg i gang om det er behov for det. Moss Rideklubb skal være et hjem for alle, om du har to eller fire bein, og har en seriøs satsning på sportslig utvikling innen flere grener. Om du ønsker å ha en rolig stallplass, hyggelig selskap med likesinnede og lett tilgang til vakker natur, så er Moss Rideklubb stedet for deg! Og fordelene er mange.

 • Fantastisk frihetsfølelse på tur
 • Et spesielt bånd mellom hest og rytter
 • Vennskap for livet for to- og firbente
 • Felleskap og erfaringsutveksling mellom likesinnede
 • Nærhet til natur og friluftsliv

Det er som nevnt mange gode grunner til å bli med i en rideklubb. I et fellesskap av likesinnede er ryttere, instruktører og trenere i de aller fleste grener samlet under en fane og på en plass. Det gjør det mye lettere for en uerfaren entusiast å finne sin plass i sadelen og få mer ut av tiden raskere. I en klubb vil du få all den hjelp og støtte du måtte trenge fra mennesker som ønsker deg det aller beste. Her kan du få tilgang til opplæring og tips om det meste innen ridning og hestehold fra erfarne mennesker, og uunnværlige råd fra de som har gjort feilen før deg. Har du ambisjoner innen en spesiell gren så kan det være greit å sjekke ut hva den enkelte klubb tilbyr av trening, og har de ikke det du søker så kan likevel den lokale rideklubben være stedet for deg. Ønsker du å starte med noe som ikke tilbys akkurat nå, så hvorfor ikke ta initiativet for å opprette det. Det utvikler klubben, deg og de andre medlemmene. Ønsker du å bli medlem i Moss Rideklubb så er det noe informasjon vi trenger fra deg for å melde deg inn:

 • Fullt navn
 • Adresse
 • Fødselsdato
 • Telefon
 • E-post
 • Hvilke gren du er interessert i
 • Hva slags medlemskap du ønsker