Rideskole

Både voksne og barn kan begynne å ri. Det kan være lurt å ha en interesse for hester og ridning. Vurderer du å begynne med ridning, kan det være greit å ta kontakt med en rideskole i første omgang. Det finnes mange rideskoler rundt omkring i landet, så å finne en rideskole for deg kommer neppe til å bli et problem. Rideskolene vet hva som trengs og hvordan nybegynnere kan starte med ridning. Det kan være lurt å ta kontakt med rideskolen for å få svar på det du lurer på før du eventuelt melder deg på. Dersom du bestemmer deg for å melde deg på, betaler du en medlemsavgift. Deretter blir du med i en gruppe som rir en eller flere ganger i uken. Rideskolene har forskjellige kurs, så du som nybegynner kan begynne på et kurs som rett og slett er for nybegynnere! En annen ting som er veldig greit med rideskole, er at det er både teori og praksis. Dette kan være greit for å få en skikkelig forståelse av hva ridning innebærer. Instruktørene på rideskolene er utdannet og vet hvordan de håndterer hestene. De kommer til å veilede deg underveis slik at du får den kompetansen du trenger for å kunne ri.

Hesten

Et tips før du begynner å ri, kan være å vite litt om hesten først. Dette lærer du selvfølgelig på rideskolen, men det kan være greit å vite litt om hester på forhånd. Det er også ekstremt viktig med stallvett. Det er viktig at du viser hesten respekt når du er i stallen i og med at det er der den bor. Hesten skal ha en ren boks og tilgang til mat og drikke. Du kan for eksempel bruke en del tid i stallen slik at du lærer hesten å kjenne. Alle hester har egen personlighet – slik som mennesker. Sett alltid hesten først og vær oppmerksom på ting som skjer. Du bør være mottakelig til tips og erfaringer fra andre – på denne måten lærer du veldig mye. Husk å alltid gå foran hesten, og ikke motsatt, da hester som regel ikke liker at folk går bak de og de blir fort redde. Du bør også være rolig rundt hesten, ikke løp rundt. Det er også viktig at å stelle hesten godt. Skraping av hover er viktig slik at steiner ikke kommer mellom hoven og skoene til hesten. Hesten trenger ulike børster for å stelles. Rideskolene har som oftest de børstene som er nødvendige.

  • UTSTYR:
  • Hjelm
  • Ridesko
  • Ridebukser/
  • Hansker
  • Sikkerhetsvest

Dessverre så er det ikke slik at du kan bare sette deg på en hest og ri, det trengs utstyr også. Sikkerhet er noe som er veldig viktig når det kommer til ridning, og da kan det være greit med det riktige utstyret. Det viktigste er nok hjelmen, og den må være godkjent før du begynner å ri, i og med at det er det viktigste. Det finnes ulike typer hjelmer. Du bør ha gode sko eller støvler. Skoene må ha hæl, da unngår du at foten sitter fast i stigbøylen. Skoene bør også beskytte foten din i tilfelle en hest skulle tråkke på foten din. Buksene er også viktige – du bør ha ridebukser fordi de er stretchy og de har ikke sømmer på innsiden. Hansker anbefales også slik at du unngår gnagsår og for at det skal bli lettere å holde tøylen. Det finnes hansker for både vinter og sommer, så utvalget er ikke lite! Idag bruker alle ryttere sikkerhetsvest. Vesten kommer i forskjellige modeller, og beskytter skuldre, overkropp og rygg i tilfelle du skulle falle av hesten. Du bør ha håret samlet eller satt opp i en hestehale når du skal ri, slik at du klarer å konsentrere deg om hesten uten å ha masse hår i ansiktet!

  • Hansker anbefales for å unngå gnagsår
  • Ha håret oppsatt for full konsentrasjon