Sætregården

Sætregården ligger i Hordvik i Åsane bydel i Bergen kommune. Gården ligger i fredelige omgivelser der det er flott natur. Rideskolen har ridelærere som kommer fra egen stall, noe de er veldig stolte av. Rideskolen er åpen mandag til torsdag med tre kurs hver kveld fra 17:30, der deltakerne er på ulike aldre og nivå, som er tilpasset hvert enkelt kurs. På kursene benyttes både ridehall, naturen, utebane og veier nær gården. I tillegg til rideskole, arrangerer Sætregården rideleir som også kan være gøy for de unge (aldersgrense 9 år). Sætregården arrangerer også sikkerhetskurs og førstehjelpskurs, som er viktig for et godt miljø for barn og unge.

Flora Hestesportklubb

Flora Hestesportklubb ligger i Florø, og kaller seg blant annet Vestlandets flotteste rideskole. Rideskolen har moderne fasiliteter med 32 stallbokser. Flora hestesportklubb har kurs på flere nivåer. Kursene holdes både på dagtid, ettermiddag og kveld, fra mandag til torsdag. Rideskolen tilbyr blant annet kurs for ryttere i alle aldre og på alle nivåer. De tilbyr også privattimer. Ridekursene foregår både utendørs og i hall. Kursene inneholder både teori og praksis. Flora Hestesportklubb har alt fra søte ponnier til store hester. Rideskolen arrangerer også rideleir om høsten, sommeren, vinteren og i påska. De tilbyr også dagrideleir der du kan være med en eller flere dager uten overnatting.

Sandnes og Jæren rideklubb

Sandnes og Jæren rideklubb har kurs som passer for alle – fra barn til voksne. Rideklubben tilbyr kurs for de som vil ri faste dager i uken. Kursene er fra mandag til fredag fra kl. 16:00. Rideklubben følger tre semestre per år: Fra nyttår til påske, fra påske til sommer og fra høst til jul. Sandnes og Jæren rideklubb arrangerer også sommerkurs for de som er ekstra interesserte! På sommerkurset er det både praksis og teoriundervisning. De forskjellige kursene kan være på alt fra 30 minutter til 1 time, avhengig av hvilket kurs du velger. På hjemmesiden finner du mye praktisk info!

Epona Rideklubb

Epona Rideklubb ligger i Haukeland. Rideklubben tilbyr fire ridekurs fra mandag til fredag og 2 kurs på lørdager. De har forskjellige kurs etter nivå. Hos Epona Rideklubb er kursene kombinerte, som vil si at de trener på dressur og sprang. Om vinteren har de også teori. Rideklubben arrangerer også sommerkurs for både barn og voksne! Epona arrangerer også stevner (for eksempel dressurstevner), og diverse aktiviteter. Epona Rideklubb passer for alle i ulike aldre og på ulike nivåer, og de har mange forskjellige hester du kan velge mellom. Hvis dette er rideklubben for deg, kan du gå inn på deres nettside for å finne ut mer!

Haugesund Rideklubb

Haugesund Rideklubb har over 30 års erfaring med hester, og tilbyr flere ulike kurs både for barn, unge og voksne! Rideskolen tilbyr også terapiridning for deg som er interessert i det, og de har blant annet flere forskjellige hester å velge mellom. Hos Haugesund Rideklubb kan du velge mellom fire forskjellige grener: sprang, dressur, kjøring og voltige. I tillegg til kursene arrangerer Haugesund Rideklubb forskjellige stevner og samlinger for interesserte. Som medlem har du rett til å delta på disse arrangementene. Skolen tilbyr også oppstalling. For mer info og info om priser om dette, kan du sjekke ut hjemmesiden til rideskolen.

Torvastad Rideskole

Torvastad Rideskole ligger i Avaldsnes og tilbyr kurs på ettermiddagene fra mandag til fredag fra kl. 16:45. Undervisningene varer i tre timer. Rideskolen tilbyr flere kurs: originalt ridekurs, sprangkurs, nybegynnerkurs, dressurkurs og knøttekurs, så her er utvalget bredt. Rideskolen arrangerer også rideleir for de som er interesserte. De tilbyr rideleir med overnatting der deltakere blir delt inn i grupper etter nivå og holder to rideøkter om dagen. I tillegg til dette arrangerer skolen også dagrideleir, dvs. rideleir uten overnatting. Dette kan være et fint alternativ for de som ikke ønsker å overnatte. Her er det mange flotte tilbud for de unge!