Rideskoler i Østfold

Østfold har et bredt utvalg av rideskoler med over 10 skoler som dekker hele området fra den nordre delen av fylket på Tomter og hele veien ned til Halden. Den flotte naturen og godt ridde terreng, gir Østfold gode muligheter for ryttere i alle aldre. Med nærmeste rideskole på Blixland i Tomter bare 40 minutter unna Oslo, er det en flott mulighet for deg som eventuelt vil komme deg litt ut av storbyen og koble av på landet. Leter du etter rideskole for deg eller dine barn, en nybegynner eller en erfaren rytter, eller ønsker du å overraske en kjær venn med et gavekort – da kommer du garantert til å finne noe som passer ditt behov. De aller fleste skolene tilbyr grupper timer og privattimer, riding i hall og i natur, helgekurs og sommerleir for alle aldre. Du finner god variasjon angående pris og hvilke kurs som tilbys som passer akkurat deg og ditt behov. De aller fleste tilbyr drop-inn timer, klippekort på enten 8 eller 10 ganger eller lengre kurs med varierte betalingsmuligheter og bindingstid. Er du eller ditt barn en mer erfaren rytter er det også muligheter for å trene på sprang, dressur og delta i konkurranser.

Kurs, kostnader og hesteglede for kropp og sjel

Det er noe variasjon mellom de forskjellige tilbudene blant rideskolene og det er mange rideskoler å velge mellom. Her finner du listet noen av skolene i Østfold og hvilken pris de tilbyr forskjellige kurs på: Marits rideskole på Skjelbek tilbyr en fast pris på kr 250,- uansett kurs om det er 6 uker, 8 uker eller en drop-in time. Det er også mulighet for privattimer for kr 400,- om du har med egen hest eller kr 500,- om du leier. For mer info: https://maritsrideskole.no/. Hov rideskole ved Iddefjorden litt utenfor Halden tilbyr klippekort på 8 ganger til kr 2500,- og ridekurs på 17 ganger til kr 3.570,-. I tillegg til ponniriding og turriding er det også mulighet for å arrangere hestebursdag på gården. For mer info: http://www.hovrideskole.com/. Askim rideklubb tilbyr kortere timer for de aller minste som kanskje ikke klarer å sitte så lenge på hest og det er en flott mulighet for barn helt ned til 4 års alderen. Knøttekurs for de minste koster kr 130,- for 30 minutter og for voksne koster det kr 300,- (210,- for medlem). For mer info: https://askim-rideklubb.spoortz.no/portal/theme/organization/main.do?siteId=488. Det er selvfølgelig flere rideskoler tilgjengelig med varierende tilbud. Andre rideskoler i Østfold som gir gode tilbud er:

  • Fredrikstad og omegn rideklubb – https://fredrikstad-og-omegn-rideklubb.spoortz.no/portal/theme/organization/main.do?siteId=558
  • Stall Tonheim – https://www.stalltonheim.com/
  • Blixland hestesenter – https://www.blixland.no/
  • Gjeterud gård – http://gjeterud.no/

Er du kjent og komfortabel, kanskje til og med erfaren på hesteryggen så er du kjent med gleden de gode fordelene en nyter. Ikke bare er riding en flott sport for å trene kroppens kjernemuskulatur, styrke, utholdenhet, balanse og koordinasjon, men det har også store positive psykologiske fordeler. Ikke bare det å ri på hest, men også det å stelle hesten senker stressnivået i kroppen da du har mulighet til å koble litt ut av hverdagen med et flott dyr som krever all din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Du er rett og slett nødt til å legge egne problemer til side da hesten gjerne samarbeider best med deg når du har et roligere sinn, og det er ikke bare du som styrer hesten, hesten må være villig til å jobbe med deg. For barn er dette en flott mulighet å komme i kontakt med hest under kontrollerte forhold og fostre litt mestringsfølelse gjennom samarbeid med flotte dyr. Både for voksne og barn er riding en flott måte å tilbringe litt tid ute i naturen i frisk luft og grønne omgivelser som igjen er sunt både for kropp og sjel, for store og for små. Andre gode fordeler med riding er:

  • Økt konsentrasjon
  • Økt selvsikkerhet og mestrings følelse (hos voksne også)
  • Økt empati og nestekjærlighet for dyr (oftere flere dyr som bor på gård)
  • Hjelp mot traumer og frykt