Velkommen til Alna Ridesenter

Alna rideskolesenter er en stall og et senter med både rideskole, forskjellige aktivitetstilbud for alle barn, bruk av hesten som terapeut og hestekjøring. Ridesenteret ligger fint til midt i Groruddalen og det er lett og ankomme via bil eller kollektivtrafikk. Alna Ridesenter er en stiftelse som består av flere andre ridesenteret, blant annet Østmarka Rytterklubb og på et tidligere tidspunkt også Trosterudhallen. Østmarka Rytterklubb arrangerer mye av aktiviteten på stedet i Groruddalen og det er derfor en stor fordel at alle rytterne er medlemmer av klubben. Alna Ridesenter er et sted der du kan lære og et sted å være.

Alna Ridesenter tilbyr hyggelig kjøreturer med hest.

Mange barnehager og barneskoler kommer dit for en kjøretur med hest. Turene kan gjerne starte ved f.eks. barneskolen eller barnehagen og gå i området rundt der. Området rundt barnehagen eller skolen er ofte veldig bekjent av mange og et veldig hyggelig område å ferdes i. Hvis dere heller ønsker at turen skal starte ved Alna Ridesenter er dette også selvfølgelig en mulighet. Da kjører de dere gjerne rundt parken med stopp ved grillplassen for grilling av pølser eller dere kan få tilbud om å spise i senterets egen kafè. Pris per vogn fra Alna Rideskole er 1 000,- for en time eller 2 000,- per vogn for skoler/barnehager.

Våre tjenester

De tilbyr mange forskjellige tjenester og noe for enhver smak og for ethvert barn eller voksen. De tilbyr ridekurs for både nybegynnere og mer erfarne ryttere. Senteret tilbyr ridetimer mandag til fredag. Prisen for ridekurs varierer etter hvilken dag du ønsker å ri på og en medlemsavgift tilkommer prisen. Priser for alle ride kursene står på nettsidene våre. Ridesenteret arrangerer også drop-in timer. Dette er ridetimer der du kan komme å ri dersom du ikke har bestilt kurs eller er medlem. Rideturer i Østmarka er en populær aktivitet de arrangerer både fredag og lørdag. Dette er en tur som tar ca. rundt 3 timer.

Hest som terapi

En helt spesiell aktivitet senteret kan tilby her hos Alna Ridesenter er terapi med hest. Dette er en type fysioterapi der du må ha rekvisisjon fra legen din. Fysioterapien foregår på den måten at den skal hjelpe å forbedre fysikken til mennesker med fysiske vansker eller handikap. Denne måten å trene opp noen på er veldig fin da bevegelsene til hesten vil bli overført til rytteren, dette kan gjøre utslag ved at rytteren får bedre balanse, styrket muskulatur, gjøre det symmetriske muskelarbeidet bedre og forbedre koordinasjonen. Stillingen som rytteren sitter i kan også hjelpe til med å løsne opp muskelspenninger og spasmer. En morsom og annerledes fysioterapitime.

Disse kursnivåer finnes

Alna ridesenter tilbyr ridetimer til både den helt nybegynner og den mer erfarne rytteren. De tilbyr kurs til forskjellige erfaringsgrad blant annet Nybegynner 1, 2 og 3, litt øvet og øvet. Nybegynner 1 er for de elevene som er helt ferske ryttere. For å komme videre til neste nivå er det 9 punkter du må bestå blant annet: Stige opp og ned av hesten, mestre balansen og børste hesten og rense hovene. Dette nivået har 10 ridetimer du må igjennom. Nybegynner 2 er ryttere som klarer å få hesten til å skritte og styre på egenhånd. Nivået har her gått opp og det er 11 punkter du må mestre.

Nybegynner 3, litt øvet og øvet

I nivå nybegynner 3 må du klare å kontrollere hesten i trav uten at noen leier hesten din, sitte riktig diagonalt og lett-ridning. Her er det 6 punkter du må gjennom og godkjennes før du kan komme deg opp til neste nivå som er: Litt øvet. Har du kommet deg opp til nivået litt øvet må du klare å blant annet sette hesten i galopp, klarer og se tydelig forskjell på høyre og venstre galopp. Siste nivået som er: Øvet, går ut på at du som rytter klarer å regulere hesten i trav og galopp og hoppe over hinder som er over 60 cm høyt og dressur.