Hønefoss og Ringerike Rideklubb

Den første rideklubben i Ringerike ble startet i 1968. Etter få år ble det dannet en til klubb, sånn at det var to klubber i området. I 1978 ble disse to slått sammen til en klubb som i dag heter Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Dette er en ambisiøs rideklubb som er blant de ledende i landet, både når det gjelder resultater men også arrangørmessig. De har den siste tiden bygd opp det som kan bli et av landets mest moderne og flotteste rideanlegg, kalt Ringerike Ridesenter. Der har de som mål å bli en av de største stevnearrangørene på Østlandet.

Rideskolen

Rideskolen tilbyr totalt 15 forskjellige kurs. Knøttekurs/ponniskolen er for de minste fra 3 til 10 år. Det er ulike klasser i denne gruppen avhengig av hvor øvet man er. Ridekurs er for de litt større som har fått litt mer erfaring og kunnskap og som kan ri selv. Også her er det ulike klasser. Flere ridekurs for voksne, fra litt øvet til erfaren. Det er mulighet for terapiridning/ridefysioterapi og til slutt rideleir i sommerferiene. Da er du med en uke og får ri to ganger om dagen, lærer å arbeide i stallen, sale opp hestene og mye annen moro.

Priser og påmelding

Det er ikke til å komme unna at det koster litt å drive med ridning. I tillegg til kurspris så er riktige klær og sikkerhetsutstyr som hjelm, vest og ridestøvler veldig viktig. Komplett prisliste finner du på hjemmesiden til klubben. Det lønner seg å bli medlem i klubben da det gir reduserte priser. Når du har funnet det kurset du ønsker å melde deg på, fyller du bare ut påmeldingsskjemaet på nettsiden og så er du med. Du kan starte når som helst på året. Starter du midt i en periode, betaler du kun for den perioden som er igjen.

Andre kurs

I tillegg til tidligere nevnte kurs tilbyr også klubben ridebursdag, private timer, kurs rettet mot ulike grener og kurs for de som vil satse på ridning som idrett. Det er mulighet for å bli med på Tilridning, et kurs som hjelper deg hvis du har en egen hest som du har problemer med. Du har også mulighet til å delta på Linetrening. Linetrening består av to deler: Sprangtrening som klargjør og forbereder hestene til konkurranser og bakketrening/bomtrening som er forstadiet til sprangridning. I dette kurset får hestene økt ryggmuskulatur og blir mer oppmerksomme og livlige, i tillegg forbedres samarbeidet mellom hest og rytter.

Oppstalling

Her finner du alle fasiliteter. Stallbygningen er stor og har 40 bokser for private hester. I rideskolestallen er det 17 bokser. Det er fem vaskespilt, toalett og vaskemaskin. Her er det mulig å velge blant flere servicenivå for daglig stell av hesten til ulik pris avhengig av ditt behov. Komplett prisliste finner du på hjemmesiden. Det er to utendørs ridebaner på området, en sprangbane og en dressurbane. I vinterhalvåret er det godt å kunne trene under tak. Her er det to ridehaller hvorav en er isolert. Og til slutt, en stor parkeringsplass sånn at manøvrering av hestehenger går smertefritt. Spesielt når mange kommer på en gang.

Et eget miljø

På rideskolen handler det ikke bare om hestene. Ofte så blir stallen et møtested, og det blir et eget miljø der alle har en felles interesse og nye vennskap kan knyttes. Det er noe med det å kunne ri rundt med vennene dine samtidig som du lærer, som også gjør det mye mer gøy. Det er store dyr som skal mestres, man skal lære teknikk og kunne ta til seg instruksjoner. I tillegg så lærer man om ansvar og forpliktelse, og også om å være en god og tålmodig leder. Stemningen i stallen, samholdet og nærheten til hestene er noe helt spesielt som er veldig givende.