Om rideskolen

Rideskolen ble etablert i 2014, og huser ti ulike rideskoleponnier og hester. Nordmarka rideskole holder til på Elveli Hestesportsenter, som er lokalisert i Sørkedalen i Oslo, med nydelige turmuligheter og masse moro i vente rett utenfor stalldørene. Rideskolen har flere dyktige instruktører som sørger for at alle ryttere er garantert undervisning av høy kvalitet, i tillegg til at de lærer trygg ferdsel i stallen. For å kunne drifte rideskolen er Nordmarka rideskole også avhengig av frivillige, så stort sett vil du møte på en eller flere trivelige frivillige i stallen som mer enn gjerne svarer på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Visjon

Nordmarka rideskole ønsker å være den beste rideskolen i Oslo, og dette skal gjennomføres ved å være mer enn en ordinær rideskole. De ønsker også at elevene skal få mulighet til å stelle med hesten utenfor selve ridningen. Det er nemlig veldig mye arbeid med hest, og rideskolen ønsker å bidra til at elevene får et innblikk i dette arbeidet gjennom hjelp med fôring, møkking, puss og stell og annet arbeid som trengs for å ta vare på hesten. I tillegg ​ønsker Nordmarka rideskole å kunne være en møteplass for mennesker med en felles interesse for hest, og slik kunne styrke rytterens selvtillit og sosiale bånd.

Hestene

Rideskolen har som nevnt ti ulike hester og ponnier, hver av dem med sin helt unike personlighet. Her finner man hester i alle størrelser, alt fra den lille Welsh Mountain ponnien Blacky, til den muskuløse varmblodstraveren Wasabi. Mellom disse to finner vi åtte andre hester av forskjellige raser, som blant annet nordlandshesten Tyra, tinkeren Elvis, dølahestene Lykke og Morgin, og enda flere flotte sjarmører. Hos Nordmarka rideskole finnes det altså hester for enhver smak, og alle nivåer, så du kommer garantert til å forelske deg i minst en av dem, kanskje du til og med faller for hele gjengen?

Kurs

Rideskolen tilbyr en rekke ulike kurs, så du vil garantert finne noe som passer deg. Det tilbys ridekurs for absolutt alle fra 7 år og oppover, fra nybegynner og helt opp til viderekommen. I tillegg kan du få prøve deg på blant annet horseball og bueskyting til hest. Rideskolen tilbyr også terapiridning, og ridning for unge som står i fare for, eller allerede har falt ut av skolen. ​Alle kurs består av små grupper, så hver enkelt rytter blir sett av instruktøren, og får den hjelpen som trengs, i tillegg avholdes ridetimene utendørs hele året da de vet hvor viktig det er med frisk luft.

Trygghet gir selvtillit og moro

Hos Nordmarka rideskole er det mye fokus på at alle rytterne skal være trygge i stallen, for det er bare slik man virkelig kan få det meste ut av ridningen. Derfor vil timene alltid tilpasses etter rytternes komfortnivå slik at de får utfordre seg selv i sitt eget tempo. Ved å legge ned et godt grunnarbeid helt fra første gangen elevene setter foten sin i stallen, skaper rideskolen trygge ryttere med høy selvtillit, som tar utfordringer på strak arm. Her har du altså utrolig mye moro i vente, så det er vel bare å sette i gang med en gang.

Hva venter du på?

Det er tydelig at Nordmarka er en rideskole som setter både hestens og rytterens velvære og trygghet over alt annet, og hva er vel bedre enn det? Rideskolen er fylt med kompetente mennesker som ivaretar hver enkelt rytter, og du finner en hel rekke kurs tilpasset ditt nivå. Det finnes selvfølgelig også flere ulike aktiviteter å velge mellom, enten du er interessert i sprang, dressur, horseball eller noe annet. I tillegg får du jo selvfølgelig prøve deg på en hel rekke ulike ponnier og hester. Så hva er det egentlig å lure på? Meld deg på et kurs med én gang, og oppdag eller gjenoppdag gleden med hest.